Spice Racing Testdag Zandvoort 16 februari
De auto

Dutch Supercar Challenge

Racekalender

Sponsoring

pakket A
pakket B
pakket C
pakket D
pakket E

Sponsors

Links

Contact
 

Zaterdagmorgen om 9 uur begon voor Spice Racing een belangrijke dag op het circuit van Zandvoort. De hele dag was gereserveerd om te testen en te trainen in Zandvoort. Om 7 uur 's ochtends werd de motor in Dordrecht gestart en gingen we samen op weg met Laurens Gooshouwer van LWG Racing. Laurens zou voor het eerst testen met de nieuw opgebouwde Compact waarmee gestreden zal worden in de Supersport 2 klasse van de DSC.
 

Voor de set-up was de hulp ingeroepen van Cor Euser en zijn team van monteurs, het instructiegedeelte voor Marco van der Does werd gedaan door meervoudig kampioen Jan Joris Verheul. Door een paar relatief eenvoudige wijzigingen aan de set-up door Cor Euser gingen de rondes na de lunch al stukken sneller; het te listige overstuur was beheersbaar gemaakt. Daarbij kwamen de instructies van Jan Joris over de rempunten, instuurpunten, clipping points en bochtentechniek.


Als je sneller gaat komt ook de volgende bocht eerder, de grindbak biedt dan uitkomst; harder remmen is een betere oplossing.

Ook de test van Laurens verliep voorspoedig; onder andere verbeteringen aan de bodemplaat en een krachtigere motor zorgden voor snelle rondetijden. Verschillende set-ups zijn uitgeprobeerd tijdens de dag. Bij de volgende test zal de auto ook voorzien zijn van de carbon plaatwerkdelen en het verbeterde race ABS.


Cor Euser aan het stuur om de juiste set-up te vinden. Een Saker wordt ingehaald in de Hugenholtz bocht.

Aankomend seizoen zal het circuit van Zandvoort meerdere keren worden aangedaan, gedurende deze testdag konden belangrijke gegevens worden verzameld en wederom meer ervaring worden opgedaan. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag.